Wyciąg Łańcuchowy Obornika
WYCIĄG ŁAŃCUCHOWY OBORNIKA
Wyciąg łańcuchowy obornika – zgarniacz obornika to niezawodne i skuteczne narzędzie do czyszczenia pomieszczeń hodowlanych. Nasz wyciąg obornika wykorzystuje specjalne łańcuchy, które przesuwają się po powierzchni i zbierają obornik, zapewniając szybkie i dokładne czyszczenie. Dzięki łatwemu do obsługi panelowi sterowania, możesz dostosować prędkość i kierunek ruchu zgarniacza do swoich indywidualnych potrzeb. Nasz łańcuchowy zgarniacz obornika jest nie tylko efektywny, ale także wytrzymały i odporny na uszkodzenia. Wybierz nasz łańcuchowy zgarniacz obornika, aby zwiększyć wydajność swojej hodowli i poprawić warunki sanitarno-higieniczne.
Wyciąg łańcuchowy obornika przeznaczony jest szczególnie do obór uwięziowych, gdzie kanały gnojowe są wąskie(40-45cm). Możliwość doboru układów prawo i lewostronnych z odejściem bocznym lub prostym, umożliwia montaż nawet w bardzo małym pomieszczeniu, z płytą gnojową położoną w dowolnym miejscu względem obory.
W skład zgarniacza wchodzi łańcuch z łapami wygarniającymi, łuki narożne i koła pasowe umożliwiające prawidłowe prowadzenie łańcucha w kanałach, żelazna wyrzutnia obornika, napęd zgarniacza z reduktorem opcjonalnie można zamontować ręczny napinacz łańcucha, zalecany jest również montaż osłony bezpieczeństwa dla wyrzutni.
WYCIĄG ŁAŃCUCHOWY OBORNIKA PODSTAWOWE ELEMENTY :
- żelazna wyrzutnia obornika wraz z tulejami i kołem pasowym
- zespół reduktora typ B380V (wersja do max 130mb łańcucha)
- osłona bezpieczeństwa dla wyrzutni – opcja
- zestaw koła pasowego łańcucha
- zestaw narzędzi do windy
- łuk prowadzący z trzema śrubami regulacyjnymi do podstawy płyty (dla zapobiegania ścierania)
- koło narożne – rolka prowadząca o średnicy 280 do łuku 90°
- łańcuch z łopatkami w kształcie U 50×38 (do wyboru prawe lub lewe)
- napinacz ręczny łańcucha
SEPERACJA GNOJOWICY Z OBORNIKA
Prasa do obornika ze słomą, która jest w stanie spuścić przy obecnym nadmiarze cieczy około 60%. Uzyskuje się wynik suchego produktu, który gromadzi się w hałdzie kompostu, ale nadal jest wystarczająco mokry, aby móc spowodować fermentację bakteryjną i późniejsze dojrzewanie w wyniku przechowywania